Nieuws

Schrijf met Struis de zomer door!

Voor kinderen van 8-12 jaar en hun vaders, moeders, opa’s en oma’s.

De zomer staat voor de deur. Hoe de vakantie van de kinderen eruit gaat zien, weten ze vaak nog niet. Start op school alvast in dit leuke zomerschrijfboek met de leerlingen. Wens ze een fijne zomertijd en geef aan dat je uitkijkt uit naar de verhalen die ze in de vakantie meemaken of gaan verzinnen. Kunnen schrijven over dat wat in je omgaat en dat kunnen delen, is ook in deze tijd van lichte coronadreiging fijn om te doen.

Schrijf dus met Struis de zomer door! Verzin je eigen verhaal. Bedenk vreemde types net als de kinderen van De Schatkamer uit Biddinghuizen. Zij verzonnen een superdokter die iedereen beter maakt of een struisvogel die mensen helpt die iets kwijt zijn.

Schrijfheld in de zomer
Word jij de Super Gekke Plekken Schrijfheld van je groep? Laat je juf of meester weten waar je de beste verhaal ideeën kreeg. In je tentje? Onder een struik tijdens een regenbui of op je buik in je eigen bed.

Meer info & bestellen

Vakantielezen

Een heerlijk vakantieboek voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Vol verhalen, puzzels, moppen, gedichten, knutselopdrachten en linkjes naar filmpjes die verbazen! Een leuke boost tegen de corona-zomerdip!

“Kinderen zijn wel weer toe aan iets op papier.”

“Dit ZomerTopboek past ook goed bij onze digitale vakantieleesactiviteiten, omdat er naast veelsoortige papieren teksten veel zoekopdrachten voor het internet op staan.”

“Leesbevordering in laagtaalvaardige gezinnen was lastig digitaal. Laten we in de zomer ons beste beentje voorzetten met dit uitdagende zomerboek in combinatie met zelfgekozen boeken uit onze bibliotheek.”

Meer info & bestellen 

Links naar leuke extra's

Het gedicht   Regen en de   ingesproken versie (pagina 1)

Het gedicht    Kom mee en de  ingesproken versie (pagina 3)

De knutselopdracht    Maak een parachute en het resultaat in een   filmpje van Gijs (pagina 7)

Het taalspel    Vliegen meppen en   filmpjes van Noor en   Finn die het spel spelen (pagina 12)

Tips voor leerkrachten om slim te werken met Zomertopboek Start 2.

Zomertopboek-tussendoortjes

Zes jaar geleden vierden we met het collectief Jules Plus en uitgever Niels Bron van Eduforce het verschijnen van ons eerste zomertopboek. Inmiddels hebben we er zes, ook voor beginnende lezers.

Tijdens deze weken van thuisleren plaatsen we elke dag op Facebook, Twitter en Instagram iets leuks uit de boeken als tussendoortje.

Liever het echte boek? Dat kun je bestellen via www.eduforce.nl.

Maak een parachute

Klik   hier voor de pdf met de instructie.

Klik   hier voor een filmpje waarin Gijs zijn parachute uitprobeert.  

Uit:   Zomertopboek Start 2.

Toneellezen met het hele gezin met Abel

Ga mee op ontdekkingsreis met Abel Tasman en Krijn Touw, de scheepsjongen. Hoe vergaat het Abel en Krijn op hun reis naar de andere kant van de wereld? En hoe gaat het met Claesje, die achterblijft in Nederland?

Abel is een leuk en origineel toneelverhaal voor kinderen uit groep 5 t/m 7. Het verhaal is technisch eenvoudig en inhoudelijk uitdagend, zeker als de kinderen hun rol met vuur willen vervullen.  

Meer info en bestellen: Eduforce

 

Lekker meelezen

Klik  hier voor de pdf met het gedicht.

Klik  hier voor de podcast.  

Uit:   Zomertopboek Start 3.

 

De mooiste brieven voor de allerliefsten

Weer een goed bezochte Mini Verhalenwerkplaats bij   Stadkamer vanmorgen. We lazen 'Kikker is verliefd' en hebben daarna net als Kikker een mooie brief gemaakt voor de liefste mama, oma, opa, Noa, oom Jop en nog veel meer allerliefsten!

Heel veel nieuwe vriendjes voor Kikker

Het was weer een heerlijke Mini Verhalenwerkplaats afgelopen zaterdag bij  Stadkamer Zwolle met Kikker en de sneeuwman. Alle kinderen hebben zichzelf in de sneeuw getekend. Kikker heeft er een heleboel sneeuwman- en sneeuwvrouwvriendjes bij! De volgende Mini Verhalenwerkplaats is op zaterdag 8 februari. Dan is het bijna Valentijn en doen we Kikker is verliefd

Hoe zie jij eruit in de sneeuw?

Het vriest en heeft gesneeuwd. Varkentje, Eend en Haas  zijn lekker aan het schaatsen en sneeuwballen gooien. Kikker niet, hij houdt niet van de kou. Hij voelt zich erg alleen. Maar het hout in de kachel raakt op en dus moet hij wel naar buiten. De zon schijnt en dat maakt hem weer vrolijk. Hij komt op een idee…

Hoe zie jij eruit in de sneeuw? We tekenen onszelf in de sneeuw met onze naam erbij!

Zaterdag 11 januari bij  Stadkamer van 10:30 - 11:30 uur, voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen ervaren hoe leuk creatief schrijven is!

De Mikado: meespelen en -zingen in een mini-opera

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, was er een machtige Mikado. Hij was de baas over Nieuw Japonica. Weet jij waar Nieuw Japonica ligt? Nee? Helemaal aan de andere kant van de wereld. Wel 20 uur vliegen. In Nieuw Japonica hebben ze geen koning, maar een Mikado. En deze Mikado is heel, heel erg streng! Hij wil dat iedereen werkt en werkt. Maar in Titipu denken de kinderen en de volwassenen daar heel anders over!

Een spannend verhaal waarin jij kunt meespelen en -zingen! 

Workshop: dinsdag 8 oktober van 16.00-17.30 bij Stadkamer, Zwolle
Uitvoering: zondag 13 oktober op Groot Zwols Kinderboekenfeest bij Odeon, Zwolle