Nieuws

Toneellezen met De Pepernotenparaplu

Meneer Maurits heeft een parapluwinkel. Zijn meest bijzondere paraplu is de pepernotenparaplu. Maar elke keer als hij hem verkoopt, wordt hij weer geruild. Totdat er de dag na Sinterklaas een geheimzinnige klant binnenstapt. 

Leuk toneelleesverhaal voor Sinterklaas, met lekker veel rollen voor groep 5 en 6.

Leuk om te doen in de weken voor Sinterklaas!

Gratis te downloaden:  De pepernotenparaplu 

 

Zomertopboek in Emmen

Afgelopen zomer hebben alle groep 3 en 4 in Emmen ons Zomertopboek gekregen van de bibliotheek. Bijna 3000 kinderen! In deze video zie je hoe dat ging.

 

Abel, toneellezen met liedjes in de kinderboekenweek

Kinderboekenweek ‘En toen’
30 september t/m 11 oktober 2020

Lees, speel en zing in de kinderboekenweek het verhaal van Abel in je eigen klas! Hoe vergaat het Abel en Krijn op hun reis naar de andere kant van de wereld? En hoe gaat het met Claesje, die achterblijft in Nederland? Een leuk en origineel toneelleesverhaal met liedjes over Abel Tasman, de ontdekkingsreiziger, voor kinderen uit groep 5 t/m 7.

ZomerTopboeken tijdens de Hoera...-zomerleesweken

   

In de gemeente Noordenveld organiseerden de bibliotheekvrijwilligers van het project Hoera… Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij in de vakantie zomer(lees)-activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Alle kinderen van groep 3 en 4 kregen van de bibliotheek ZomerTopboek Start 2. Meer dan 20 ondernemers en instellingen deden mee.

 

Vakantielezen

Een heerlijk vakantieboek voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Vol verhalen, puzzels, moppen, gedichten, knutselopdrachten en linkjes naar filmpjes die verbazen! Een leuke boost tegen de corona-zomerdip!

“Kinderen zijn wel weer toe aan iets op papier.”

“Dit ZomerTopboek past ook goed bij onze digitale vakantieleesactiviteiten, omdat er naast veelsoortige papieren teksten veel zoekopdrachten voor het internet op staan.”

“Leesbevordering in laagtaalvaardige gezinnen was lastig digitaal. Laten we in de zomer ons beste beentje voorzetten met dit uitdagende zomerboek in combinatie met zelfgekozen boeken uit onze bibliotheek.”

Meer info & bestellen 

Links naar leuke extra's

Het gedicht   Regen en de   ingesproken versie (pagina 1)

Het gedicht    Kom mee en de  ingesproken versie (pagina 3)

De knutselopdracht    Maak een parachute en het resultaat in een   filmpje van Gijs (pagina 7)

Het taalspel    Vliegen meppen en   filmpjes van Noor en   Finn die het spel spelen (pagina 12)

Tips voor leerkrachten om slim te werken met Zomertopboek Start 2.

Zomertopboek-tussendoortjes

Zes jaar geleden vierden we met het collectief Jules Plus en uitgever Niels Bron van Eduforce het verschijnen van ons eerste zomertopboek. Inmiddels hebben we er zes, ook voor beginnende lezers.

Tijdens deze weken van thuisleren plaatsen we elke dag op Facebook, Twitter en Instagram iets leuks uit de boeken als tussendoortje.

Liever het echte boek? Dat kun je bestellen via www.eduforce.nl.

Maak een parachute

Klik   hier voor de pdf met de instructie.

Klik   hier voor een filmpje waarin Gijs zijn parachute uitprobeert.  

Uit:   Zomertopboek Start 2.

Toneellezen met het hele gezin met Abel

Ga mee op ontdekkingsreis met Abel Tasman en Krijn Touw, de scheepsjongen. Hoe vergaat het Abel en Krijn op hun reis naar de andere kant van de wereld? En hoe gaat het met Claesje, die achterblijft in Nederland?

Abel is een leuk en origineel toneelverhaal voor kinderen uit groep 5 t/m 7. Het verhaal is technisch eenvoudig en inhoudelijk uitdagend, zeker als de kinderen hun rol met vuur willen vervullen.  

Meer info en bestellen: Eduforce

 

Lekker meelezen

Klik  hier voor de pdf met het gedicht.

Klik  hier voor de podcast.  

Uit:   Zomertopboek Start 3.

 

De mooiste brieven voor de allerliefsten

Weer een goed bezochte Mini Verhalenwerkplaats bij   Stadkamer vanmorgen. We lazen 'Kikker is verliefd' en hebben daarna net als Kikker een mooie brief gemaakt voor de liefste mama, oma, opa, Noa, oom Jop en nog veel meer allerliefsten!