Nieuws

Verhalenwerkplaats: Dromer

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021!

Aron piekert. In de klas hebben ze gepraat over wat iedereen worden wil. Maar Aron weet het nog helemaal niet! Volgens papa zijn er Denkers en Doeners. Maar Aron kijkt het liefst naar de takken en de wolken en luistert naar de geluiden. Wat ben je dan?

Anita Middel van Jules Plus leest het boek voor en gaat daarna met de kinderen een stripverhaal maken met henzelf in de hoofdrol. Wat wil jij worden en wat ga je dan allemaal meemaken?

Datum: zaterdag 9 oktober 2021
Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Tijdstip 10:30 - 11:30 uur
Deelname gratis
Aanmelden via  Stadkamer

In de Verhalenwerkplaats ervaren kinderen van 4 t/m 7 jaar hoe leuk creatief schrijven is!

Verhalenwerkplaats: Max en de Maximonsters

Op een avond wordt Max voor straf zonder eten naar bed gestuurd. Max is zo boos! Maar die avond groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Toch voelt Max zich wat eenzaam...

Anita Middel van Jules Plus leest deze klassieker van Maurice Sendak voor en gaat daarna met de kinderen flessenpost maken. Wat zou je papa en mama schrijven als jij op dat eiland zat?

In de Verhalenwerkplaats ervaren kinderen van 4 t/m 7 jaar hoe leuk creatief schrijven is!

Datum: zaterdag 11 september 2021
Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Tijdstip 10:30 - 11:30 uur
Deelname gratis
Aanmelden via   Stadkamer

Schrijf met Struis de zomer door!

Hij is er weer!

De zomer staat voor de deur. Hoe de vakantie van de kinderen eruit gaat zien, weten ze vaak nog niet. Start op school alvast in dit leuke zomerschrijfboek met de leerlingen. Wens ze een fijne zomertijd en geef aan dat je uitkijkt uit naar de verhalen die ze in de vakantie meemaken of gaan verzinnen. Kunnen schrijven over dat wat in je omgaat en dat kunnen delen, is ook in deze tijd van lichte coronadreiging fijn om te doen.

Meer info & bestellen

ZomerTopboek Start 4

ZomerTopboek Start 4 is naar de drukker! Verhalen, puzzels, recepten, puzzels, doe-opdrachten, mopjes, raadsels over zeepaardjes en nog veel meer! Voor groep 3/4 om in de zomer lekker te blijven lezen. Verkrijgbaar vanaf mei via Eduforce.

Struis met korting

Ontvang deze week 20% korting op de aanschaf met de kortingscode STRUIS

Iedere maand kun je kiezen uit originele, creatieve en zinvolle schrijfopdrachten die aanhaken bij het jaargetijde en de evenementen van die maand. In totaal zijn er 13 pagina’s met ruim 60 zeer gevarieerde schrijfopdrachten. Naast de 12 maanden van het jaar is er een ‘dertiende maand’ met opdrachten om thuis te doen in de zomervakantie. Ook voor de overige vakanties zijn er thuisopdrachten. Er een afwisseling in hoe de opdrachten moeten worden uitgevoerd: individueel, in tweetallen, groepjes of met de hele klas.

Door in te zetten op creatief schrijven krijgen kinderen schrijfplezier en het creatieve denkproces wordt aangezet. Voor gr. 5-8.

BESTEL HIER

Tweehonderd bekers ranja gespot in drumwinkel

In de gemeente Noordenveld gaan de kinderen in de voorjaarsvakantie op zoek naar boeken. Bij de drumwinkel in Roden komen ze dan zomaar ons toneelleesverhaal Tweehonderd bekers ranja tegen. De QR-code achter het raam leidt ze naar de voorleesversie op  YouTube die is ingesproken door studenten Social Work aan de Hanze Hogeschool in Groningen. De boekenspeurtocht is te volgen op  Facebook. Het verhaal staat in de bundel Sesam, open u! die is te bestellen bij  Eduforce.

    

Verhalenwerkplaats: Sssst!

Als je dit boek wilt lezen, moet je niet bang zijn. Want je gaat door de grote poort van het kasteel naar de kamer waar een reusachtige reus ligt te slapen. En als je die wakker maakt! Pjoei!!

Kijk en luister naar het spannende boek Sssst! van Sally Grindley en maak daarna je eigen flapjesboek. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen ervaren hoe leuk creatief schrijven is!

Zaterdag 12 december 2020 van 10.30-11.30 bij Stadkamer Centrum in Zwolle

Deelname is gratis. Aanmelden via Stadkamer.

Toneellezen met De Pepernotenparaplu

Meneer Maurits heeft een parapluwinkel. Zijn meest bijzondere paraplu is de pepernotenparaplu. Maar elke keer als hij hem verkoopt, wordt hij weer geruild. Totdat er de dag na Sinterklaas een geheimzinnige klant binnenstapt. 

Leuk toneelleesverhaal voor Sinterklaas, met lekker veel rollen voor groep 5 en 6.

Leuk om te doen in de weken voor Sinterklaas!

Gratis te downloaden:  De pepernotenparaplu 

 

Verhalenwerkplaats: Kasper en Flip in de werkplaats - AFGELAST

Elk jaar op 9 november is het de dag van de uitvinders. Daarom lezen we 14 november Kasper en Flip in de werkplaats van Lars Klinting.

Bever Kasper is blij met de hulp die hij in zijn werkplaats krijgt van de kleine Flip, maar hun klanten denken daar anders over.

Na het voorlezen gaan de kinderen zelf aan de slag: Wat ga jij repareren in de werkplaats? Je maakt je eigen uithangbord.

De Verhalenwerkplaats is voor kinderen van 4-7 jaar en is er elke 2e zaterdag van de maand van 10.30-11.30 uur bij Stadkamer in Zwolle.

https://stadkamer.nl/activiteiten

Verhalenwerkplaats: Tweeling

Het was weer genieten vanmorgen bij de Verhalenwerkplaats. We hebben het Prentenboek van de Kinderboekenweek Tweeling van Mylo Freeman gelezen en daarna onze eigen tweelingen bedacht, met overeenkomsten en verschillen, mooie namen bedacht en ze een leeftijd gegeven. Een van de kinderen had drie blaadjes nodig, want...

De Verhalenwerkplaats is voor kinderen van 4-7 jaar en is er elke 2e zaterdag van de maand van 10.30-11.30 uur bij  Stadkamer in Zwolle.