Nieuws

Heel veel nieuwe vriendjes voor Kikker

Het was weer een heerlijke Mini Verhalenwerkplaats afgelopen zaterdag bij  Stadkamer Zwolle met Kikker en de sneeuwman. Alle kinderen hebben zichzelf in de sneeuw getekend. Kikker heeft er een heleboel sneeuwman- en sneeuwvrouwvriendjes bij! De volgende Mini Verhalenwerkplaats is op zaterdag 8 februari. Dan is het bijna Valentijn en doen we Kikker is verliefd

Hoe zie jij eruit in de sneeuw?

Het vriest en heeft gesneeuwd. Varkentje, Eend en Haas  zijn lekker aan het schaatsen en sneeuwballen gooien. Kikker niet, hij houdt niet van de kou. Hij voelt zich erg alleen. Maar het hout in de kachel raakt op en dus moet hij wel naar buiten. De zon schijnt en dat maakt hem weer vrolijk. Hij komt op een idee…

Hoe zie jij eruit in de sneeuw? We tekenen onszelf in de sneeuw met onze naam erbij!

Zaterdag 11 januari bij  Stadkamer van 10:30 - 11:30 uur, voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen ervaren hoe leuk creatief schrijven is!

De Mikado: meespelen en -zingen in een mini-opera

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, was er een machtige Mikado. Hij was de baas over Nieuw Japonica. Weet jij waar Nieuw Japonica ligt? Nee? Helemaal aan de andere kant van de wereld. Wel 20 uur vliegen. In Nieuw Japonica hebben ze geen koning, maar een Mikado. En deze Mikado is heel, heel erg streng! Hij wil dat iedereen werkt en werkt. Maar in Titipu denken de kinderen en de volwassenen daar heel anders over!

Een spannend verhaal waarin jij kunt meespelen en -zingen! 

Workshop: dinsdag 8 oktober van 16.00-17.30 bij Stadkamer, Zwolle
Uitvoering: zondag 13 oktober op Groot Zwols Kinderboekenfeest bij Odeon, Zwolle

Het Gouden Ei - training creatief schrijven voor leerkrachten

Onbelemmerd je eigen gedachten en fantasie mogen laten gaan en kunnen verwoorden. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook waardevol voor je creatieve ontwikkeling, denk- en schrijfvaardigheid. Hoe zorg jij dat jouw leerlingen volop kunnen experimenteren met verzinnen, denken, taal en schrijven? Zodat ze hun eigen unieke gedachten en ideeën – hun Gouden Ei – vinden en onder woorden leren brengen, en nieuwe talenten ontdekken en ontplooien? Na het volgen van deze praktische en interactieve workshop ziet je creatief schrijfonderwijs er heel anders uit!

Vakantielees-app Pelle op reis

De vakantielees-app waarmee kinderen van 8-11 jaar ontdekken dat lezen leuk is! Het is een leuke game, waarbij ze op zoek moeten naar het hondje Pelle. Onderweg komen ze allerlei mopjes, raadsels, weetjes, gedichten, liedjes en verhalen tegen waarbij ze iets moeten oplossen om verder te kunnen. 

Pelle op reis is ontwikkeld in opdracht van ONL door Itie van den Berg en Anita Middel, getekend door Anjo Mutsaars, ingesproken door Willemijn Hofman en Willem van den Top.

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store of voor €1,99 in de Google Play Store.

Kijk voor meer info op   www.pelleopreis.nl

Videoboodschap van Pieter Koolwijk

 

Videoboodschap van Pieter Koolwijk, van wie een fragment uit zijn spannende boek De baas van de wereld in de app Pelle op reis is opgenomen.

NIEUW: ZomerTOPboek Start 3

Voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Een prachtig, full colour en rijk geïllustreerd vakantieboek met 16 pagina’s vol leuke leesteksten, mopjes, weetjes, puzzels, gedichten, proefjes en tips. Zodat ook kinderen die lezen moeilijk vinden, in de vakantie blijven lezen! 

Met achterin praktische vakantieleestips voor ouders! 

Te bestellen via:  www.eduforce.nl

Extra
Klik  hier voor de audio-opname van het gedicht Mijn hut op blz. 3.
Klik hier voor het appspel Geheim (bij oudertips op blz. 15)
Klik hier voor tips voor en door leerkrachten.

Schrijf je eigen song

In april konden kinderen bij Stadkamer in Zwolle onder leiding van  Struis de Schrijfvogel-auteurs Anita Drost​ en Anita Middel​ op een bestaand liedje hun eigen tekst schrijven. Studenten Suzan Westerveld​ en José de Haan​ van Conservatorium ArtEZ gingen daarna muzikaal met ze aan de slag om hun song helemaal kloppend te maken.

De drie mooiste liedjes worden op zaterdag 1 juni om 13.00 en 14.00 uur door de songwriters met José op piano en Suzan op gitaar en Kinderkoor Konstantijn​ o.l.v. Eline Geerdink uitgevoerd op de IkToon-route tijdens Zwolle Unlimited.

Struis op congres MeerTaal: effectief creatief schrijven

12 maart hebben we op het congres van MeerTaal de workshop Effectief creatief schrijven  gegeven aan leerkrachten uit het hele land. Uiteraard was Struis de Schrijfvogel ook aanwezig!

We hebben mooie reacties gehad. De deelnemers aan de workshops gaven ons een 8.4.gemiddeld (inspirerend, fris, praktisch, bruikbare ideeën). Een aantal mensen wilde graag wat meer achtergronden van schrijven in de workshop. Ook die geven we graag. Laat het ons weten van tevoren weten als je een workshop bij ons gaat volgen!

Klik  hier voor informatie over onze training Het Gouden Ei - training creatief schrijven voor leerkrachten.

ZomerTopboek Start 3 in wording

Hier wordt hard gewerkt aan Zomertopboek Start nummer 3!

Voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Een heerlijk vakantieboek vol verhalen, puzzels, raadsels, moppen, gedichten en nog veel meer.

Leuk om als school, als bibliotheek of als dyslectiebehandelcentrum aan de kinderen mee te geven voor de zomervakantie.

Kijk voor meer info en prijzen op www.eduforce.nl.