Nieuws

Videoboodschap van Pieter Koolwijk

 

Videoboodschap van Pieter Koolwijk, van wie een fragment uit zijn spannende boek De baas van de wereld in de app Pelle op reis is opgenomen.

NIEUW: ZomerTOPboek Start 3

Voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Een prachtig, full colour en rijk geïllustreerd vakantieboek met 16 pagina’s vol leuke leesteksten, mopjes, weetjes, puzzels, gedichten, proefjes en tips. Zodat ook kinderen die lezen moeilijk vinden, in de vakantie blijven lezen! 

Met achterin praktische vakantieleestips voor ouders! 

Te bestellen via:  www.eduforce.nl

Extra
Klik  hier voor de audio-opname van het gedicht Mijn hut op blz. 3.
Klik hier voor het appspel Geheim (bij oudertips op blz. 15)
Klik hier voor tips voor en door leerkrachten.

Mini Verhalenwerkplaats: Bij ons in de straat

Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek: allemaal buren van Koos en Annette. Wie zijn de buren in onze fantasiestraat? We verzinnen onze eigen personages en geven hen een passend huis. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen ervaren hoe leuk creatief schrijven is! 

Zaterdag 8 juni 2019 om 10.30 uur bij  Stadkamer, Zwolle

 

 

Mini Verhalenwerkplaats: Giraf schrijft

Zaterdag 11 mei van 10:30-11:30 uur in Stadkamer Centrum, Zwolle voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. 

We lezen over giraf, die flessenpost krijgt en verdrietig is omdat hij nog niet kan schrijven. Daarna schrijven/tekenen we onze eigen flessenpost. Inpakpapier eromheen en kijk, je hebt een prachtig Moederdag-cadeau gemaakt! Breng zelf een fles mee en laat mama ergens koffiedrinken, terwijl jij voor haar aan het werk bent… 

Anita Middel, een van de auteurs van Struis de Schrijfvogel, laat kinderen ervaren hoe leuk creatief schrijven is. 

Aanmelden via  Stadkamer

 

 

Schrijf je eigen song

In april konden kinderen bij Stadkamer in Zwolle onder leiding van  Struis de Schrijfvogel-auteurs Anita Drost​ en Anita Middel​ op een bestaand liedje hun eigen tekst schrijven. Studenten Suzan Westerveld​ en José de Haan​ van Conservatorium ArtEZ gingen daarna muzikaal met ze aan de slag om hun song helemaal kloppend te maken.

De drie mooiste liedjes worden op zaterdag 1 juni om 13.00 en 14.00 uur door de songwriters met José op piano en Suzan op gitaar en Kinderkoor Konstantijn​ o.l.v. Eline Geerdink uitgevoerd op de IkToon-route tijdens Zwolle Unlimited.

Struis op congres MeerTaal: effectief creatief schrijven

12 maart hebben we op het congres van MeerTaal de workshop Effectief creatief schrijven  gegeven aan leerkrachten uit het hele land. Uiteraard was Struis de Schrijfvogel ook aanwezig!

We hebben mooie reacties gehad. De deelnemers aan de workshops gaven ons een 8.4.gemiddeld (inspirerend, fris, praktisch, bruikbare ideeën). Een aantal mensen wilde graag wat meer achtergronden van schrijven in de workshop. Ook die geven we graag. Laat het ons weten van tevoren weten als je een workshop bij ons gaat volgen!

Klik  hier voor informatie over onze training Het Gouden Ei - training creatief schrijven voor leerkrachten.

Mini Verhalenwerkplaats: Anders is leuk!

Gisteren waren we op bezoek bij de maandelijkse Mini Verhalenwerkplaats bij  Stadkamer in Zwolle. 

Eerst hebben we het prentenboekje Anders is leuk! voorgelezen en daarna gingen de kinderen enthousiast aan de slag met hun eigen miniboekje. 

Meer leuke opdrachten voor creatief schrijven zijn te vinden in onze jaarkalender creatief schrijven  Struis de Schrijfvogel.

 

ZomerTopboek Start 3 in wording

Hier wordt hard gewerkt aan Zomertopboek Start nummer 3!

Voor beginnende lezers van 6-8 jaar. Een heerlijk vakantieboek vol verhalen, puzzels, raadsels, moppen, gedichten en nog veel meer.

Leuk om als school, als bibliotheek of als dyslectiebehandelcentrum aan de kinderen mee te geven voor de zomervakantie.

Kijk voor meer info en prijzen op www.eduforce.nl.

Struis de Schrijfvogel gespot op de NOT

Struis de Schrijfvogel was prominent aanwezig op de NOT 2019, met uitgever Niels Bron van  www.eduforce.nl.uitgever Niels Bron van Eduforce, auteurs Itie Van den Berg en Anita Middel. helaas niet op de foto: onze coauteur Anita Drost, van Schrijfbende.

Meer leuke opdrachten voor creatief schrijven zijn te vinden in   Struis de Schrijfvogel.

 

Opdracht ‘Schrijven over je zintuigen’ – Heeeeeeeel vies!

‘Bleh, vies!’ roept één van de kinderen. ‘Haha, vies of heel vies?’ vraag ik. ‘Heeeel vies!’ is het antwoord. ‘Heel goed, schrijf maar op: heeeel vies!’

Ze kijkt me even verbaasd aan en begint dan glunderend te schrijven: heeeeeeeeeel vies. Met lekker veel e’s. Het is een veel gehoorde reactie op het proeven van een korreltje oploskoffie, dat past bij de smaak bitter. De kinderen doen mee aan de workshop ‘Schrijven over je zintuigen’ op het Kinderkookfeest in de wijkbibliotheken van de Stadkamer in Zwolle.