Nieuws

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Jules Plus is tijdens de kinderboekenweek actief in Zwolle!

Verhalenwerkplaats: Ik blijf als het mag

Het begint te stormen in het bos en alle dieren rennen en vliegen naar hun nest. Maar Maurice de krokodil heeft geen huis. Bij wie kan hij schuilen? We bedenken de beste plek voor Maurice om te schuilen. Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen!

Zaterdag 14 oktober, 10.30 - 11.30 uur, Stadkamer centrum

 

 

NIEUW: ZomerTopboek Start 6

Ons nieuwe ZomerTopboek Start nummer 6 is klaar. Een heerlijk vakantieboek vol verhalen, puzzels, raadsels, moppen, gedichten, knutselopdrachten en linkjes naar filmpjes die verbazen! Te bestellen via  Eduforce.

Help de kinderen in de klas voor de zomervakantie alvast op weg met deze   powerpoint. Datr vergroot de kans dat ze er in de zomer mee aan de slag gaan en geprikkeld worden om meer te lezen.

Het  Vliegen-meppen-spel (zie Zomerlezen) is uitgebreid met teksten uit ZomerTopboek Start 6.

23.000 ZomerTopboeken

Altijd heerlijk: met een lekkere lunch hebben we gevierd dat we deze zomer 23.000 kinderen van groep 3-4 blij hebben gemaakt met ZomerTopboek Start 5. Op naar de volgende editie!

 

Durf jij ook een bi-ba-beestje te zijn?

Klik  hier om het Snapchat-filmpje bij het verhaal Stoer uit ZomerTopboek Start 5 te bekijken.

Durf jij ook een bi-ba-beestje te zijn?

Kies met je ouders op Snapchat een masker van een insect. Kies de vlieg, het lieve heersbeestje, de rups, de kakkerlak, de mier, de vlinder, de bij, de slak (takin' it slow bijvoorbeeld) of de spin. Zoek een mop, leestip of een weetje uit je ZomerTopboek of uit een eigen boek. Kijk naar het voorbeeld. Daar leest een lieveheersbeestje het gedichtje op bladzij 4 en 5. Luister en lees mee.

En dan ga je zelf aan de slag. Ben je er klaar voor? Masker gekozen? Mop, leestip of weetje gekozen? Lezen maar! Papa of mama maakt een filmpje.

Stuur je filmpje naar  info(at)julesplus(dot)nl. Wij plaatsen het op de site van Jules Plus. En jij maakt kans op een boekenbon!

Winterblad

Lekker lezen in de kerstvakantie!

Bestel het Winterblad bij  Eduforce.

Ga naar  Winterlezen voor meer activiteiten na het Winterblad.

De Pepernotenparaplu

Hij is er weer: de toneelleesversie van De Pepernotenparaplu. Met handleiding voor de leerkracht om het toneellezen snel en efficiënt in te zetten. Klik op de afbeelding om het verhaal gratis te downloaden.

Schrijf met Struis de zomer door!

Hij is er weer!

De zomer staat voor de deur. Hoe de vakantie van de kinderen eruit gaat zien, weten ze vaak nog niet. Start op school alvast in dit leuke zomerschrijfboek met de leerlingen. Wens ze een fijne zomertijd en geef aan dat je uitkijkt uit naar de verhalen die ze in de vakantie meemaken of gaan verzinnen. Kunnen schrijven over dat wat in je omgaat en dat kunnen delen, is ook in deze tijd van lichte coronadreiging fijn om te doen.

Meer info & bestellen

ZomerTopboek Start 4

ZomerTopboek Start 4 is naar de drukker! Verhalen, puzzels, recepten, puzzels, doe-opdrachten, mopjes, raadsels over zeepaardjes en nog veel meer! Voor groep 3/4 om in de zomer lekker te blijven lezen. Verkrijgbaar vanaf mei via Eduforce.

Struis met korting

Ontvang deze week 20% korting op de aanschaf met de kortingscode STRUIS

Iedere maand kun je kiezen uit originele, creatieve en zinvolle schrijfopdrachten die aanhaken bij het jaargetijde en de evenementen van die maand. In totaal zijn er 13 pagina’s met ruim 60 zeer gevarieerde schrijfopdrachten. Naast de 12 maanden van het jaar is er een ‘dertiende maand’ met opdrachten om thuis te doen in de zomervakantie. Ook voor de overige vakanties zijn er thuisopdrachten. Er een afwisseling in hoe de opdrachten moeten worden uitgevoerd: individueel, in tweetallen, groepjes of met de hele klas.

Door in te zetten op creatief schrijven krijgen kinderen schrijfplezier en het creatieve denkproces wordt aangezet. Voor gr. 5-8.

BESTEL HIER

Tweehonderd bekers ranja gespot in drumwinkel

In de gemeente Noordenveld gaan de kinderen in de voorjaarsvakantie op zoek naar boeken. Bij de drumwinkel in Roden komen ze dan zomaar ons toneelleesverhaal Tweehonderd bekers ranja tegen. De QR-code achter het raam leidt ze naar de voorleesversie op  YouTube die is ingesproken door studenten Social Work aan de Hanze Hogeschool in Groningen. De boekenspeurtocht is te volgen op  Facebook. Het verhaal staat in de bundel Sesam, open u! die is te bestellen bij  Eduforce.

    

1-10 van de 77