Nieuws

23.000 ZomerTopboeken

Altijd heerlijk: met een lekkere lunch hebben we gevierd dat we deze zomer 23.000 kinderen van groep 3-4 blij hebben gemaakt met ZomerTopboek Start 5. Op naar de volgende editie!

 

De Verhalenwerkplaats start weer!

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen! 
Vanaf 10 september 2022 elke 2e zaterdag van de maand van half 11 tot half 12 bij   Stadkamer Zwolle.
Lees verder

Durf jij ook een bi-ba-beestje te zijn?

Klik  hier om het Snapchat-filmpje bij het verhaal Stoer uit ZomerTopboek Start 5 te bekijken.

Durf jij ook een bi-ba-beestje te zijn?

Kies met je ouders op Snapchat een masker van een insect. Kies de vlieg, het lieve heersbeestje, de rups, de kakkerlak, de mier, de vlinder, de bij, de slak (takin' it slow bijvoorbeeld) of de spin. Zoek een mop, leestip of een weetje uit je ZomerTopboek of uit een eigen boek. Kijk naar het voorbeeld. Daar leest een lieveheersbeestje het gedichtje op bladzij 4 en 5. Luister en lees mee.

En dan ga je zelf aan de slag. Ben je er klaar voor? Masker gekozen? Mop, leestip of weetje gekozen? Lezen maar! Papa of mama maakt een filmpje.

Stuur je filmpje naar  info(at)julesplus(dot)nl. Wij plaatsen het op de site van Jules Plus. En jij maakt kans op een boekenbon!

Verhalenwerkplaats: Valentijn en zijn viool

Valentijn denkt dat hij geweldig viool kan spelen, want volgens de juf gaat het al heel goed. Hij gaat overal heen om te spelen op zijn viool. Maar dan gebeuren er vreemde dingen...

Hoe zorg je dat de mensen overal naar Valentijn komen kijken en luisteren? We maken een mooie poster.

Zaterdag 9 april 2022 van 10.30-11.30 bij Stadkamer Zwolle.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen!

Verhalenwerkplaats: Kasper en Flip in de werkplaats

Bever Kasper is blij met de hulp die hij in zijn werkplaats krijgt van de kleine Flip, maar hun klanten denken daar anders over.

Wat ga jij repareren in de werkplaats? Je maakt je eigen uithangbord.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen!

Zaterdag 12 maart 2022 van 10.30-11.30 bij Stadkamer Zwolle

Verhalenwerkplaats: Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme hoofdpersoon!

Dit boek lezen we bij de Verhalenwerkplaats op 12 februari 2022 bij Stadkamer Zwolle. Na het lezen gaan de kinderen zelf aan de slag: Wat verzin jij allemaal als je niet kunt slapen? Je maakt je eigen verhalenslinger.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. Het Prentenboek van het jaar 2022 is Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boervan (Uitgeverij Lemniscaat).

Kerstverhaal Ta-toe-oe!

Klik hier voor de pdf.

t  

Winterblad

Lekker lezen in de kerstvakantie!

Bestel het Winterblad bij  Eduforce.

Ga naar  Winterlezen voor meer activiteiten na het Winterblad.

De Pepernotenparaplu

Hij is er weer: de toneelleesversie van De Pepernotenparaplu. Met handleiding voor de leerkracht om het toneellezen snel en efficiënt in te zetten. Klik op de afbeelding om het verhaal gratis te downloaden.

Verhalenwerkplaats: Woeste Willem

In de Verhalenwerkplaats op 13 november 2021 om 10.30 uur bij Stadkamer Centrum in Zwolle: Woeste Willem. 

De gepensioneerde zeerover Woeste Willem is het liefst alleen in zijn zelfgebouwde hut. Op een dag staat een bang jongetje op zijn dak. Ze worden vrienden en samen bouwen ze een schip. Maar dan moet Woeste Willem iets opbiechten.

Na afloop gaan we bedenken hoe jouw schip eruitziet en wie er mogen komen kijken? De kinderen maken een mooie uitnodiging met hun eigen schip erop.

1-10 van de 90