Nieuws

Gratis toneelleesverhaal voor de kinderboekenweek

Gruwelijk eng... toneelleesverhaal gratis te downloaden voor de kinderboekenweek!

De krokomingo

Elise, Mas, Roos en Roy zijn met hun klas in de dierentuin. Daar komen ze wel heel vreemde dieren tegen... een krijsaap, een olipaard, een krokomingo, een chimpraf... en wat heeft die rare Hanna daar mee te maken?

Een spannend verhaal voor groep 5-7 met veel rollen om in de klas met elkaar te lezen. Wie durft de rol van Hanna op zich te nemen?

Download HIER het verhaal en klik HIER voor meer informatie over de hele bundel.

 

Eerste exemplaar ZomerTopTips voor Hans en Monique Hagen

De landelijke aftrap van Vakantielezen van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland was dit jaar in Appingedam. Woensdag 21 juni kwamen kinderboekenambassadeurs en kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen hiervoor naar CBS de Triangel voor een feestelijk programma.  Na afloop kregen alle kinderen uit groep 3 en 4 een Vakantieleestasje mee. In dat tasje zitten leenboeken, een taalspelboekje, een leesbingo en een Vakantiebieb-kaart. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting Lezen en de Bibliotheken.

Hans en Monique Hagen en Jessie Alberda (Stichting Kinderpostzegels Nederland) kregen van Gonny Apol (Biblionet Groningen) het eerste exemplaar aangeboden van het boek ZomerToptips Op zoek naar succesfactoren van vakantielezen. Een boek met 25 voorbeelden van vakantielezen uit de praktijk en de succesfactoren van de aanpak. Ook zijn er inzichten van onderzoekers, dilemma’s en ervaringen en ideeën van kinderen zelf of van hun ouders aan gekoppeld.

Gonny: ‘Wij vinden het erg belangrijk om als bibliotheken met  basisscholen, ouders en kinderen te onderzoeken hoe we vakantielezen kunnen blijven stimuleren. Met vakantielezen blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is’.

Het boek ZomerToptips van Eduforce, Jules Plus en Biblionet Groningen is te bestellen bij uitgeverij Eduforce.

Uitvinden!

Vers van de pers:

Uitvinden!

101 toffe ideeën om de wereld beter te maken

De kinderen en volwassenen in dit boek zetten hun ideeën om in daden. Ze zetten door en zijn creatief. Voorbeeldteksten worden afgewisseld met opdrachten. Leuke opdrachten voor  zelfstandig werken of om samen in de klas te doen. Zeer geschikt als project over ondernemen in de plusklas. Leuk voor alle kinderen, en bovenal interessant voor hoogbegaafde kinderen.  

 

Gratis download: Joris en de draak

Cadeautje voor onze trouwe fans: Joris en de draak. Kort theaterleesverhaal over Joris en een wel héél bijzondere draak. Gratis te downloaden: Joris en de draak.

Meer theaterverhalen zijn te vinden in onze bundels: De krokomingo en Sesam, open u!

Nu bij de drukker: het ideeënboek Uitvinden!

Nu bij de drukker: het ideeënboek Uitvinden!

Een prikkelend boek met verhalen over bijzondere uitvindingen en geweldige ideeën van volwassenen en kinderen. Met uitdagende vragen om zelf op ideeën te komen en wie weet om te zetten in daden!

Download HIER gratis een voorproefje.

NOT 2017

Onze toneelleesbundels 'De krokomingo' en 'Sesam, open u!' helemaal links in de spotlights in de stand van Eduforce op de NOT 2017!

Leukste compliment:

'Wat jammer dat er maar twee bundels zijn! Wanneer komt de volgende?'

 

Klik op de titels voor meer info:

De krokomingo

Sesam, open u!

Theaterlezen uitdaging voor dyslectische kinderen!

 

Meer lezen over het inzetten van de talenten van kinderen bij theaterlezen? Meer weten over technisch, begrijpend en belevend lezen in één?

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen van Itie van den Berg en Alie Smidstra uit Beter begeleiden, januari 2017 van het LBBO (Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs).

 

Winterblad Start

  Winterblad Start

Leuke pilot in opdracht van Biblionet Groningen voor Bibliotheek Veendam.

Ruim 100 kinderen uit groep 3-4-5 doen daar in de kerstvakantie mee aan een vakantieleesproject!

Als het goed bevalt, breiden we het Winterblad volgend jaar uit voor nog veel meer kinderen!

We wensen de kinderen in Veendam alvast veel plezier!

 

Jules Plus op de conferentie Rekenen op Taal

Gisteren stonden we met onze kleurrijke stand op de materialenmarkt bij de conferentie Rekenen op Taal, georganiseerd door uitgeverij Van Gorcum. We hadden onze nieuwste Zomertopboeken mee en natuurlijk de beide toneelleesbundels De krokomingo en Sesam, open u. We kregen veel enthousiaste reacties. Hopelijk gaan veel kinderen lekker lezen komende zomer en gaan veel leerkrachten aan de slag met toneellezen als leuke en functionele variant op Ralfi-lezen. We horen graag hoe het bevalt!

Ouders meer betrekken bij Zomerdip

Alie Spreen, teamleider Cedin/ONL Dyslexie, is er klaar voor: wij hebben al weer een bestelling gedaan voor het ZomerTOPboek. We merken dat ouders graag betrokken worden bij de dyslexiebehandeling van hun kind. Niet, dat ze dat zo gemakkelijk vinden. Ze staan heel erg open voor tips van andere ouders en van onze dyslexiebegeleiders. Op  ouderbijeenkomsten die we organiseren, horen we die signalen van ouders. Ik ben er steeds meer van overtuigd, dat we het moeten zoeken in de samenwerking dyslexiebegeleiders, de kinderen zelf, hun ouders en de betrokken leerkracht/ib-er. Dat kan prima met het ZomerTOPboek. De handleiding die er dit jaar bijkomt, is een fijn hulpmiddel. Waar ik ook blij mee ben is het onderzoek dat plaatsvindt door studenten Onderwijskunde en de Academische PABO naar het ZomerTOPboek. Drie van mijn dyslexiebegeleiders werken daar aan mee. Dat moet zeker weer nieuwe invalshoeken opleveren of een bevestiging van de koers die we inzetten op het terrein van Samen de schouders eronder: ouders, leerkrachten, dyslexiebegeleiders en de kinderen. We hebben nu al filmpjes voor ouders op de site staan over het kiezen van boeken met je kind, het lezen van strips, het beoordelen van de moeilijkheid van een tekst door het kind zelf. Misschien goed om daar ook een filmpje over lezen in de zomer bij te maken, die voor alle ONL-centra die met het ZomerTOPboek werken bruikbaar is.

1-10 van de 36