Nieuws

Verhalenwerkplaats: Valentijn en zijn viool

Valentijn denkt dat hij geweldig viool kan spelen, want volgens de juf gaat het al heel goed. Hij gaat overal heen om te spelen op zijn viool. Maar dan gebeuren er vreemde dingen...

Hoe zorg je dat de mensen overal naar Valentijn komen kijken en luisteren? We maken een mooie poster.

Zaterdag 9 april 2022 van 10.30-11.30 bij Stadkamer Zwolle.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen!

Verhalenwerkplaats: Kasper en Flip in de werkplaats

Bever Kasper is blij met de hulp die hij in zijn werkplaats krijgt van de kleine Flip, maar hun klanten denken daar anders over.

Wat ga jij repareren in de werkplaats? Je maakt je eigen uithangbord.

Anita Middel van Jules Plus laat kinderen van 4 t/m 7 jaar ervaren hoe leuk het is om met taal te spelen!

Zaterdag 12 maart 2022 van 10.30-11.30 bij Stadkamer Zwolle

Verhalenwerkplaats: Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme hoofdpersoon!

Dit boek lezen we bij de Verhalenwerkplaats op 12 februari 2022 bij Stadkamer Zwolle. Na het lezen gaan de kinderen zelf aan de slag: Wat verzin jij allemaal als je niet kunt slapen? Je maakt je eigen verhalenslinger.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. Het Prentenboek van het jaar 2022 is Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boervan (Uitgeverij Lemniscaat).

Kerstverhaal Ta-toe-oe!

Klik hier voor de pdf.

t  

Winterblad

Lekker lezen in de kerstvakantie!

Bestel het Winterblad bij  Eduforce.

Ga naar  Winterlezen voor meer activiteiten na het Winterblad.

De Pepernotenparaplu

Hij is er weer: de toneelleesversie van De Pepernotenparaplu. Met handleiding voor de leerkracht om het toneellezen snel en efficiënt in te zetten. Klik op de afbeelding om het verhaal gratis te downloaden.

Verhalenwerkplaats: Woeste Willem

In de Verhalenwerkplaats op 13 november 2021 om 10.30 uur bij Stadkamer Centrum in Zwolle: Woeste Willem. 

De gepensioneerde zeerover Woeste Willem is het liefst alleen in zijn zelfgebouwde hut. Op een dag staat een bang jongetje op zijn dak. Ze worden vrienden en samen bouwen ze een schip. Maar dan moet Woeste Willem iets opbiechten.

Na afloop gaan we bedenken hoe jouw schip eruitziet en wie er mogen komen kijken? De kinderen maken een mooie uitnodiging met hun eigen schip erop.

Verhalenwerkplaats: Dromer

Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021!

Aron piekert. In de klas hebben ze gepraat over wat iedereen worden wil. Maar Aron weet het nog helemaal niet! Volgens papa zijn er Denkers en Doeners. Maar Aron kijkt het liefst naar de takken en de wolken en luistert naar de geluiden. Wat ben je dan?

Anita Middel van Jules Plus leest het boek voor en gaat daarna met de kinderen een stripverhaal maken met henzelf in de hoofdrol. Wat wil jij worden en wat ga je dan allemaal meemaken?

Datum: zaterdag 9 oktober 2021
Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Tijdstip 10:30 - 11:30 uur
Deelname gratis
Aanmelden via  Stadkamer

In de Verhalenwerkplaats ervaren kinderen van 4 t/m 7 jaar hoe leuk creatief schrijven is!

Verhalenwerkplaats: Max en de Maximonsters

Op een avond wordt Max voor straf zonder eten naar bed gestuurd. Max is zo boos! Maar die avond groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Toch voelt Max zich wat eenzaam...

Anita Middel van Jules Plus leest deze klassieker van Maurice Sendak voor en gaat daarna met de kinderen flessenpost maken. Wat zou je papa en mama schrijven als jij op dat eiland zat?

In de Verhalenwerkplaats ervaren kinderen van 4 t/m 7 jaar hoe leuk creatief schrijven is!

Datum: zaterdag 11 september 2021
Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Tijdstip 10:30 - 11:30 uur
Deelname gratis
Aanmelden via   Stadkamer

Schrijf met Struis de zomer door!

Hij is er weer!

De zomer staat voor de deur. Hoe de vakantie van de kinderen eruit gaat zien, weten ze vaak nog niet. Start op school alvast in dit leuke zomerschrijfboek met de leerlingen. Wens ze een fijne zomertijd en geef aan dat je uitkijkt uit naar de verhalen die ze in de vakantie meemaken of gaan verzinnen. Kunnen schrijven over dat wat in je omgaat en dat kunnen delen, is ook in deze tijd van lichte coronadreiging fijn om te doen.

Meer info & bestellen

1-10 van de 87