Nieuws

ZomerTopboeken tijdens de Hoera...-zomerleesweken

22-08-2020


Gemeentebreed aandacht voor lezen

In de gemeente Noordenveld organiseerden de bibliotheekvrijwilligers van het project Hoera… Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij in de vakantie zomer(lees)-activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Alle kinderen van groep 3 en 4 kregen van de bibliotheek ZomerTopboek Start 2. Meer dan 20 ondernemers en instellingen deden mee.
 
   

Voor elk wat wils

Kinderen die van heldenverhalen houden, gingen op bezoek bij de boekhandel, de politie of de brandweer of lieten zich in hun zelfgemaakte harnas tot ridder slaan, net als ridder Koen uit het boek Dan was ik ridder. En hoe leuk is dromen van succes op het voetbalveld met de bal aan je voet? Of als held andere mensen helpen? Dat laatste leerden de kinderen bij de EHBO. Kinderen die de burgemeester durfden voorlezen, vonden we ook helden! En kinderen die met de journalist van De Krant stukjes wilden schrijven als Hoera-journalist vonden we helemaal stoer! 

Voor kinderen die meer van sport en spel houden was er judo, dansen of Stoer bewegen bij het fitnesscentrum. Bij de Kampeerhal konden ze meedoen aan een speurtocht en werd er voorgelezen in een tent. Daar konden de oudere kinderen in ZomerTopboek 3 bijvoorbeeld genieten van een grappige strip over een tent opzetten. Ook het meespelen in het toneelverhaal Onder de motorkap vonden de kinderen super om te doen. Dat gebeurde bij een echte garage. Verhalen, gedichtjes en activiteiten over en met beesten waren er bij het Laarzenpad, waar ze heerlijk kriebelbeestjes in het water konden vangen met hun schepnet.

   

Voorlezen en zelf voorlezen

Alle kinderenwaren echte boekenwurmen! Tijdens de Zomerleesweken konden ze hun favoriete boek meenemen en daaruit voorlezen aan de hond, aan opa of oma, aan een vriendje of aan  mensen in de boekwinkel. Of aan kapper Sylvia, waar ze  5 euro korting kregen als ze tijdens het knippen voorlazen, bijvoorbeeld uit het ZomerTopboek. Ze konden zelfs voorlezen  aan de burgemeester, die zelf het verhaal De burgemeester van Vlieseling uit ZomerTopboek 2 voorlas.

De Hoera…-zomerleesweken waren een feest!


Terug