Nieuws

Wij maken alles! Een werkplaats met peuters en kleuters

29-10-2017


Techniek, spelen en taal samen

De kinderopvang en scholen besteden steeds meer aandacht aan wetenschap en techniek in combinatie met spel en taal. Ook jonge kinderen vinden techniek erg interessant. Papa en mama of opa en oma helpen een lekke zwemband te repareren of een koordje door een zwembroek te trekken, zodat hij niet meer afzakt. Dat kan met het speelboek Wij maken alles!

Kinderen vinden het fantastisch om te ontdekken hoe iets in elkaar zit en dat je iets wat stuk is weer kunt maken, net als in het prachtige prentenboek Kasper in Flip in de werkplaats. Lees met de kinderen dit prentenboek en zet een werkplaats op in de groep. Betrek ouders, grootouders en de buurt erbij en schakel mensen van bijvoorbeeld een Repair-café in of de plaatselijke fietsenmaker!

In de handleiding bij het speelboek staan allerlei ideeën en tips om deze aanpak te verbinden met taalontwikkeling, rekenen en techniek.

In het speelboek Wij maken alles! staan uitdagende ‘klussen’, die goed aansluiten bij het prentenboek en handige tips voor ouders en grootouders!

Samen bestellen met andere ouders, school of de plaatselijke bibliotheek loont! In Assen en in de Provincie Groningen zijn collecties met 30 prentenboeken, werkplaatsmaterialen, extra aansluitende prentenboeken en speelboeken door de bibliotheek aangeschaft voor de uitleen.

Het speelboek en de handleiding zijn te bestellen via Eduforce.


Terug