Nieuws

Lezen in de Kerstvakantie met het Winterblad (6-8 jaar)

29-10-2017


Een leesuitdaging voor beginnende lezers en hun vaders, moeders, opa’s en oma’s

Lekker blijven lezen in de kerstvakantie? Dat kan met het Winterblad! Want blijven kinderen lezen in hun vrije tijd, dan gaat het leestempo vooruit. Als een kind sneller gaat lezen, snapt het de verhalen beter en dat is nou juist het leuke aan lezen: verhalen begrijpen of meeleven met verhalen (O, dat wil ik ook! of: Wat spannend!). [lees meer]

Prikkel (groot)ouders en kinderen om samen te lezen. Dat kan heel goed met de verhalen in dit blad. Behalve verhalen staan er ook allerlei andere teksten in, zoals gedichten, mopjes, raadsels, weetjes en doe-opdrachten.

Tip 1 Meer bestellen loont. Vraag het bovenschools management om in het kader van stimuleren ouderbetrokkenheid of leesbevordering te inventariseren welke scholen vakantielezen willen stimuleren. U krijgt de Winterbladen dan een stuk goedkoper voor uw eigen school.

Tip 2 Vraag de Bibliotheek of zij Vakantielezen willen stimuleren. Zij kunnen dan inventariseren welke scholen mee willen doen en gezamenlijk bestellen. Bovendien kunnen ze ook de boeken die in het Winterblad woorden genoemd extra onder de aandacht brengen voor de vakantie.

Een goed idee voor lezen in de vakantie? Flinke korting!

Als u op uw school een geweldig goed idee heeft om het Winterblad in te zetten om vakantielezen te stimuleren, deel dit idee dan met Jules Plus en wij bieden een korting aan op de Winterbladen.

Bestellen via Eduforce


Terug