Nieuws

Twee nieuwe ZomerTOPboeken dit jaar!

03-03-2016


Het ZomerTOPboek voor kinderen van 6-8 of 7-10, vaders, moeders, opa’s en oma’s


Met uw kind of kleinkind leuke taalactiviteiten doen in de zomervakantie? Dat kan met het ZomerTOPboek.  De zomervakantie is voor kinderen en ouders een tijd van genieten en vrij zijn. De taalontwikkeling en het lezen gaat in veel gezinnen op een andere manier verder. Er worden spelletjes in de auto gespeeld, er gaat een tas met boeken uit de bibliotheek mee, een aantal leuke apps wordt aangeschaft, kinderen doen mee met vakantiekaarten schrijven of berichtjes sturen via de e-mail of social media. Allemaal activiteiten om de beruchte zomerdip aan het eind van groep 3, 4 en 5 te voorkomen. Want met name kinderen die lezen moeilijk vinden, verliezen in de vakantie gemakkelijk de opgebouwde leesvaardigheid doordat ze niet of nauwelijks lezen. 

Met dit ZomerTOPboek hebt u als (groot)ouder iets in handen om uw (klein)kind uit te dagen om te blijven lezen. Het is een prachtig, full-colour en rijk geïllustreerd vakantieboek met 24 pagina’s vol leuke leesteksten, mopjes, weetjes, puzzels, proefjes en tips. Uw (klein)kind kan er helemaal zelfstandig mee aan de slag, maar achterin het boek staan ook tips voor u als (groot)ouder om de verschillende activiteiten samen te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 84% van de ouders graag handvatten van de school krijgt om hun kind thuis te kunnen ondersteunen als educatief partner. Het ZomerTOPboek biedt die handvatten.

Het ZomerTOPboek is ontwikkeld door het team van Jules Plus (www.julesplus.nl), in samenwerking met taalspecialisten, onderwijspsychologen, dyslexiebehandelaars, bibliothecarissen, ouders en leerkrachten van scholen en kinderen zelf. Het boek is geschikt voor kinderen van 7 tot 10 jaar qua inhoud. Het leesniveau van de tekst varieert van E3 tot en met E5.

In samenwerking met Biblionet Groningen is er dit jaar voor het eerst ook een speciaal ZomerTOPboek voor groep 3, voor kinderen van 6-8 jaar. Leestechnisch makkelijker, met teksten van AVI M3, maar inhoudelijk net zo rijk als het gewone ZomerTOPboek, dus met verhalen, mopjes, puzzels, raadsel, gedichten, strips, proefjes, leestips enz. enz.

ZomerTOPboek 3 en ZomerTOPboek Start zijn beide vanaf eind mei verkrijgbaar! Kijk voor de prijzen op www.eduforce.nl.

Het team van Jules Plus wenst u en uw (klein)kind alvast veel plezier!

 

Recensie

Geen vakantiedip dankzij ZomerTOPboek van Jules Plus

ZomerTOPboek

Het fenomeen vakantiedip staat al een aan­tal jaren in de belang­stelling. Als kinderen in de zomer­vakantie weinig tot niets lezen, kan hun leesniveau één of twee AVI-niveaus zakken. Voor kinderen die toch al moeite hebben met lezen, is dat extra verve­lend. Het Zomer­TOP­boek van Jules Plus speelt in op deze zomerdip.

Jules Plus is een col­lec­tief van auteurs, teke­naars en een vor­mgever die mooie ver­halen voor kinderen willen maken, vooral voor kinderen die lezen wat moeil­ijker vin­den. Met de Zomer­TOP­boeken (dit jaar ver­scheen deel 2, vorig jaar deel 1) voor kinderen van 7 tot 10 jaar oud is dat prima gelukt. Het zijn doe­boeken zoals je ze kent – mooie full­colour boeken met mop­jes, weet­jes, puzzels en proeft­jes – én met een grote por­tie leuke leesver­halen, die in niveau var­iëren van AVI E3 tot en met E5. Het Zomer­TOP­boek is daarmee doe­boek en lees­boek ineen. Achterin het boek staan hand­ige tips voor oud­ers.

Som­mige scholen en dyslec­tiecen­tra kopen het Zomer­TOP­boek en geven het aan de kinderen mee voor de vakantie of verkopen het voor een klein pri­jsje aan oud­ers. Kun je het Zomer­TOP­boek niet via school kri­j­gen of kopen, dan is het voor € 6,50 te bestellen via de web­site van uit­gev­erij Edu­force. Zomer­TOP­boek 1 is ook te koop via Bol.com.


Terug