Nieuws

Bijna klaar: het werkboek Uitvinden!

Het is bijna klaar, ons nieuwe boek

Uitvinden!

Een prikkelend boek met verhalen over bijzondere uitvindingen en geweldige ideeën van volwassenen en kinderen. Met uitdagende vragen om zelf op ideeën te komen en wie weet om te zetten in daden!

Download HIER gratis een voorproefje met twee verhalen, dat al met veel succes is uitgeprobeerd met leerlingen.

Theaterlezen uitdaging voor dyslectische kinderen!

 

Meer lezen over het inzetten van de talenten van kinderen bij theaterlezen? Meer weten over technisch, begrijpend en belevend lezen in één?

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen van Itie van den Berg en Alie Smidstra uit Beter begeleiden, januari 2017 van het LBBO (Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs).

 

Winterblad Start

  Winterblad Start

Leuke pilot in opdracht van Biblionet Groningen voor Bibliotheek Veendam.

Ruim 100 kinderen uit groep 3-4-5 doen daar in de kerstvakantie mee aan een vakantieleesproject!

Als het goed bevalt, breiden we het Winterblad volgend jaar uit voor nog veel meer kinderen!

We wensen de kinderen in Veendam alvast veel plezier!

 

Jules Plus op de conferentie Rekenen op Taal

Gisteren stonden we met onze kleurrijke stand op de materialenmarkt bij de conferentie Rekenen op Taal, georganiseerd door uitgeverij Van Gorcum. We hadden onze nieuwste Zomertopboeken mee en natuurlijk de beide toneelleesbundels De krokomingo en Sesam, open u. We kregen veel enthousiaste reacties. Hopelijk gaan veel kinderen lekker lezen komende zomer en gaan veel leerkrachten aan de slag met toneellezen als leuke en functionele variant op Ralfi-lezen. We horen graag hoe het bevalt!

Ouders meer betrekken bij Zomerdip

Alie Spreen, teamleider Cedin/ONL Dyslexie, is er klaar voor: wij hebben al weer een bestelling gedaan voor het ZomerTOPboek. We merken dat ouders graag betrokken worden bij de dyslexiebehandeling van hun kind. Niet, dat ze dat zo gemakkelijk vinden. Ze staan heel erg open voor tips van andere ouders en van onze dyslexiebegeleiders. Op  ouderbijeenkomsten die we organiseren, horen we die signalen van ouders. Ik ben er steeds meer van overtuigd, dat we het moeten zoeken in de samenwerking dyslexiebegeleiders, de kinderen zelf, hun ouders en de betrokken leerkracht/ib-er. Dat kan prima met het ZomerTOPboek. De handleiding die er dit jaar bijkomt, is een fijn hulpmiddel. Waar ik ook blij mee ben is het onderzoek dat plaatsvindt door studenten Onderwijskunde en de Academische PABO naar het ZomerTOPboek. Drie van mijn dyslexiebegeleiders werken daar aan mee. Dat moet zeker weer nieuwe invalshoeken opleveren of een bevestiging van de koers die we inzetten op het terrein van Samen de schouders eronder: ouders, leerkrachten, dyslexiebegeleiders en de kinderen. We hebben nu al filmpjes voor ouders op de site staan over het kiezen van boeken met je kind, het lezen van strips, het beoordelen van de moeilijkheid van een tekst door het kind zelf. Misschien goed om daar ook een filmpje over lezen in de zomer bij te maken, die voor alle ONL-centra die met het ZomerTOPboek werken bruikbaar is.

Twee nieuwe ZomerTOPboeken dit jaar!

We brengen dit jaar maar liefst twee ZomerTOPboeken uit!

Allereerst natuurlijk de derde editie van het ZomerTOPboek, voor kinderen van 7-10 jaar.

Maar daarnaast in samenwerking met Biblionet Groningen voor het eerst dit jaar ook ZomerTOPboek Start, voor kinderen van 6-8 jaar. Net als het gewone boek ook met verhalen, gedichten, strips, mopjes, weetjes, raadsels, puzzels, maar dan vanaf AVI M3. En natuurlijk ook hier met praktische tips voor ouders achterin.

Beide boeken worden uitgegeven door www.eduforce.nl.

Klik HIER voor handige tips voor leerkrachten en begeleiders die de boeken meegeven.

Sesam, open u!

Sesam, open u!
Onze nieuwe bundel toneelverhalen is klaar. Korte verhalen met weinig rollen, dus ook geschikt voor thuis.
Download HIER gratis het eerste verhaal: Ali Baba en de veertig rovers.

Prijs: € 37,95
Te bestellen bij Eduforce.

Wij maken alles!

Voor de gemeente Assen hebben we het speelboek 'Wij maken alles!' voor peuters en kleuters en hun ouders gemaakt bij het prentenboek 'Kasper en Flip in de werkplaats'. Met handleiding voor de leidsters en de juffen. Het materiaal komt in een kist met materialen van de Bibliotheek Assen. Alle scholen en peuterspeelzalen in Assen veel plezier gewenst met dit mooie project gericht op ondernemend leren door peuters en kleuters!

Gratis voorproefje: Hoe bedenk je het...

Hoe bedenk je het... 101 toffe ideeën om de wereld beter te maken
We zijn druk bezig met een prikkelend boek met verhalen over bijzondere uitvindingen en geweldige ideeën van volwassenen en kinderen. Met ruimte om je eigen ideeën op te schrijven en straks om te zetten in daden.

Download HIER gratis een voorproefje met twee verhalen, dat al met veel succes is uitgeprobeerd met leerlingen.

Met Biblionet Groningen in actie voor vluchtelingen

Biblionet Groningen zet zich in voor vluchtelingen en wij schuiven aan om te kijken welke creatieve bijdrage we als Jules Plus kunnen leveren. We overleggen met leerkrachten op AZC-scholen waar behoefte aan is en wat ze nog missen. De brainstorm is begonnen! Werk je op een AZC-school en heb je ideeën? Laat het ons weten! Lees hier meer over het project: https://biblionetgroningen.nl/content/biblionet-touw-voor-vluchtelingen.

1-10 van de 31